Nekonečně dlouhé nohy jsou snem mnoha žen. Pokud toužíte po delších nohách, máme pro vás dobrou zprávu. Se správnými botami jim totiž můžete přidat nějaký ten centimetr navíc! Podíváme se na osvědčené tipy, které pomohou vaše nohy opticky krásně protáhnout a zvýraznit tak celkovou siluetu postavy. Tak pojďte s námi vizuálně kouzlit!

Ano, i boty mohou opticky protáhnout postavu. Ať už to jsou boty na podpatku, nebo rafinovaná kombinace těch správných barev, s těmito vizuálními módními triky dostanou vaše nožky efekt prodloužení. Což je jistě příjemný benefit. Jaké modely jsou na optické čarování ideální? To si prozradíme v naší škole módní magie!

Boty na podpatku jsou zaručenou volbou!

Dámské boty na podpatku jsou jedním ze základních triků jak prodloužit nohy. Vyšším posazením paty v obuvi na podpatku se opticky protáhnou lýtka, a tak dostanete nejen protažené nožky, ale také o pár centimetrů vyšší postavu. Také držení těla je většinou sebevědomější a vzpřímenější, a tak je celkový efekt o to výraznější.

Mezi oblíbené letní boty s podpatkem patří třeba sandály či nazouváky. Sandály na podpatku a šaty jsou osvědčenou kombinací, se kterou budete spokojena vždy. Jakmile se teploty sníží, opticky protáhnout nožky pomohou podzimní boty na podpatku. Nejčastěji to jsou kotníkové boty, které jsou díky podpatku elegantní a hodí se k sukním, legínám i hřejivým šatům. Tuto obuv unosíte třeba i v zimě, ovšem kotníkové boty na podpatku se nehodí na zasněžené či kluzké povrchy. Noste je pouze v mírném a suchém zimním počasí, abyste nepřišla k úrazu. Velmi hezky vypadají kozačky na podpatku, které upoutají pozornost a protáhnou postavu.

Podpatek na botách noste vysoký tak, aby se vám na něm pohodlně chodilo. Rozhodně to nemusíte přehánět s jejich délkou. Vše nad 10 centimetrů zavání úrazem.

Už jste četli?  V barvách podzimu
Žena v sukni a bundě se prochází v hnědých Rieker botách

Nude odstíny pro optické protažení siluety

Dalším trikem jsou tělové odstíny obuvi. Vsaďte na světlé béžové odstíny, které splynou s vašima nožkama. Ideální jsou béžové boty na podpatku, které kombinují oba triky naráz. Nejlépe toho docílíte s lodičkami, sandály či balerínkami, se kterými světlejší odstín vytvoří krásnou optickou iluzi delších nohou.

Nejen pohodlné boty na podpatku, ale také třeba boty na klínku umí prodloužit postavu. Všechny modely najdete na Rieker-eshop.cz, kde si můžete zdokonalit sbírku na celý rok a kouzlit nejen s optickou iluzí, ale i s outfity různých stylů a barev!